4-Handed met Skovsgaard

Cursus 4-Handed met Skovsgaard

Met trots presenteert Beekpark Academy Herluf Skovsgaard, grondlegger van de 4-handed dentistry in Europa. Deze unieke en intensieve samenwerking maakt het nu voor Nederlandse tandartsen mogelijk kennis te maken met de methodiek van Skovsgaard en zelfs door hem te worden begeleid op de eigen werkvloer.

Wat zijn de voordelen van de methode Skovsgaard?

  • Bij elke behandeling ontspannen werken in de correcte werkpositie.
  • Vermoeidheid verminderen.
  • Rug- en nekklachten voorkomen.
  • Geconcentreerd en efficiënt moeiteloos uw werkritme verhogen.
  • Minimaal 15% tijdwinst.
  • Instant verhoging van de omzet.
  • Implementatie van de nieuwe WIP richtlijnen.
  • Tips en suggesties voor zelfs de meest ervaren tandarts.
  • Werkmethodes teambreed afspreken en uitvoeren: eenvormigheid van werken in uw hele praktijk.

Minicollege van Herluf Skovsgaard

Bekijk een minicollege van Herluf Skovsgaard.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden: stuur een bericht aan info@beekpark.nl.

Wie is Herluf Skovsgaard?

Herluf Skovsgaard studeerde in 1968 af als tandarts aan de universiteit van Aarhus, Denemarken. Hij – toch 71 jaar oud maar energiek en blakend ogend als een vijftiger – woont en werkt in de stad Randers op het schiereiland Jutland. Al zo’n vijfentwintig jaar combineert Skovsgaard zijn vak als tandarts met het geven van 30 lezingen per jaar wereldwijd. Op dit moment is Herluf Skovsgaard zonder twijfel de meest bekende en ervaren specialist op het gebied van ergonomie binnen de tandheelkundige praktijk. Hij spreekt vloeiend zes talen en houdt zich tevens bezig met het bedenken, verder ontwikkelen en uitvoeren van verbeteringen aan stoelen en werkstations voor tandartsen.

Thomas Wermenbol en Herluf Skovsgaard: een gouden team

Het werkplezier van de ‘dansende handen’

‘Een tandarts moet zijn handvaardigheid aanscherpen zoals een danser zijn lichaam traint’

Al pakweg twintig jaar geleden werd Thomas Wermenbol gegrepen door zijn visie op de ideale gang van zaken in de behandelkamer: Herluf Skovsgaard. Deense tandarts en grondlegger van de 4-handed dentistry, een intensieve samenwerking tussen tandarts en assistent. Sedertdien heeft Skovsgaard zijn tandheelkundig paradigma verder geperfectioneerd en uitgebreid tot een efficiënte, effectieve en ontspannen totale manier van werken.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: intensief maar relaxed samenwerken met je assistenten, nooit meer moe of pijn én tegelijkertijd je kwaliteit, efficiëntie en werksnelheid verbeteren. Instant toename van je werkplezier, omzet en gezondheid. En dat allemaal zonder stoffige cursus over praktijkmanagement of bedrijfsvoering. Integendeel: de methode van Skovsgaard is praktisch, no nonsense en hands-on. Letterlijk: met dancing hands kunnen tandartsen volgens de Deen ontspannen en in minder tijd werken aan meer kwaliteit. Hoe? Niet door de zoveelste cursus over praktijkinrichting, maar door perfectie van iets dat ze al hebben: hun handvaardigheid.

Topsport

Thomas Wermenbol is er lyrisch over. ‘Vergelijk jezelf eens met een topsporter. Voor het best mogelijke wedstrijdresultaat trainen topsporters niet voortdurend dingen, waarin ze niet goed zijn. Ze perfectioneren juist hun sterke kant. Waarin ligt onze kracht? Juist: in onze handvaardigheid! Nou, laten we die dan maximaal benutten.’ In zijn praktijk is het resultaat merkbaar. Assistenten werken nog meer gemotiveerd aan nieuwe vaardigheden, pijntjes zijn verdwenen en patiënten worden nog rustiger en sneller behandeld. ‘In onze praktijk werken we al 20 jaar ergonomisch en volgens de principes van de fourhanded dentistry. Dachten we. Maar wat valt er nog veel bij te leren! Kijk, wij tandartsen weten niet dat we het niet weten. Ik bedoel: ieder van ons werkt, soms al jaren, op een voor hem of haar zo prettig en handig mogelijke manier. Iets dat ‘bewezen’ voor jou werkt. Tot je kennis maakt met Dancing Hands van Skovsgaard. Met kleine aanpassingen blijk je ineens nog zoveel beter, sneller en meer ontspannen te kunnen werken! Verbluffend. En elke keer denk ik: waarom ben ik daar zelf nooit opgekomen?’

Wakker

Volgens Skovsgaard is de methode ‘Dancing Hands’ in twee dagen te leren. Toepassing van de principes, waaraan hij meer dan 40 jaar heeft gewerkt, zouden een tijdsbesparing opleveren van tenminste 25%. Al bijna 1000 tandheelkundige teams wereldwijd hebben de methode inmiddels geïmplementeerd in de dagelijkse praktijk. Wermenbol wil zijn collega’s nu de gelegenheid geven ook in Nederland te profiteren van de kennis en vaardigheden van Skovsgaard. ‘Weet je’, verzucht hij, ‘Het gaat niet alleen om een vraag als Hoe prepareer je de 17 voor een kroon, terwijl je rechtop kunt blijven zitten en toch perfect zicht hebt op je werk. Er is de laatste tijd zoveel ‘niet leuk’ in de Nederlandse tandheelkunde. Daarom vind ik het zo heerlijk om met ons team iets te doen wat zoveel extra werkplezier geeft. En vergeet niet dat deze perfectionering van onze manier van werken een belangrijke investering is in de toekomst: het verbetert de kwaliteit én de snelheid van het werk, terwijl het lichamelijk gezien gemakkelijker gaat.’

Slim
De leer van de Dancing Hands bestaat onder meer uit slimme ergonomische werkhoudingen voor elke deelbehandeling, oplossingen voor nauwkeurig maar ontspannen direct en indirect zicht op elke kant van elk element en onverstoorde concentratie op het werkgebied, zonder hiervan steeds te hoeven opkijken. Niet alleen een juiste houding van en interactie tussen tandarts en assistenten kunnen tijd en energie besparen. Ook de inrichting van de werkplek, de voorbereiding van de deelbehandelingen en bijvoorbeeld het aanleren van verschillende manieren om instrumenten vast te houden staan volgens Skovsgaard’s methode geheel in dienst van efficiëntie, ergonomie en gemak. ‘Van onze deelnemers krijg ik terug dat ze het zo ontzettend leuk vinden om, juist met hun assistenten samen, iets te leren dat meteen toepasbaar is. “Like the football player who exercises for perfect interaction with his team members, so must dentists and assistants” zegt Skovsgaard. En zo is het. Zijn visie maakt ons werk in de praktijk zoveel leuker, beter en rustiger. Dan voel ik weer wat ‘de’ huidige politiek mij soms doet vergeten: dat wij één van de mooiste vakken ter wereld uitoefenen.’

Symposium: kennismaking met 4-handed denstistry van Skovsgaard!

Naar aanleiding van het overweldigende succes van de eerste twee 4-handed symposia organiseren Herluf Skovsgaard en Beekpark Academy een derde congres. Op deze congresdag demonstreert Herluf Skovsgaard nogmaals hoe zijn visie op houding, perfect zicht en efficiëntie zorgt voor een meer ontspannen en tijdbesparende manier van werken voor het hele team. Tijdens het symposium kunt u tevens het boek ‘Dancing Hands’ aanschaffen, waarin Skovsgaard voor de eerste maal zijn volledige methodiek, aan de hand van foto’s, uiteenzet.

In het najaar zal het congres worden aangeboden voor slechts € 79 per persoon. De ervaring leert dat ook uw assistenten en mondhygiënisten veel baat hebben bij het paradigma van Skovsgaard.

Demonstratiecursus binnen de praktijk van Beekpart Tandartsen

Op verzoek bestaat de mogelijkheid uw kleine team door Herluf Skovsgaard te laten trainen op de locatie van Beekpark Tandartsen te Apeldoorn. De kosten bedragen, bij voldoende deelnemers, € 495 per persoon inclusief 1 exemplaar van Skovsgaard’s boek ‘Dancing Hands’ per praktijk. Deze training levert 6 KRT punten op.

Training op uw locatie door Herluf Skovsgaard

Training door Herluf Skovsgaard in zijn methodiek van uw gehele team in uw eigen praktijk op een door u gewenst moment. De kosten bedragen € 3750 per team van maximaal 16 personen, inclusief een exemplaar van Skovsgaard’s boek ‘Dancing Hands’. De training levert 6 KRT punten op.

Vragen over de cursus van Skovsgaard?

Neem contact met ons op! We beantwoorden uw vragen graag.

Contact